MENTORS-TRAINERS

Κωνσταντίνος Πουλοπάτης

Ο Κωνσταντίνος Πουλοπάτης είναι ένα πρωταγωνιστικό μέλος της αέλια, από τους πιο διακεκριμένους μέντορες και εκπαιδευτές της ομάδας. Αποτέλεσε μέντορα σε πάνω από 10 άτομα και έλαβε στις περισσότερες περιπτώσεις την υψηλότερη αξιολόγηση από τους mentees του. Επιπλέον, έχει υλοποιήσει εθελοντικά πάνω από 15 εκπαιδευτικά workshops σε όλη την Ελλάδα.
Επαγγελματικά είναι σήμερα Διευθυντικό Στέλεχος σε Ναυτιλιακή Εταιρεία και ταυτόχρονα Δημιουργός και Ιδρυτής του προγράμματος προσωπικής ανάπτυξης Positivity Catalyst.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει Διευθυντικό Στέλεχος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναµικού στον Τραπεζικό Κλάδο.
Συνδυάζει τον επαγγελματισμό, την εστίαση στην ουσία των πραγμάτων και των αποτελεσμάτων µε το πάθος για εκπαίδευση, ανάπτυξη και Θετική Ψυχολογία.
Με εικοσαετή εμπειρία σε µία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες και σε πληθώρα υψηλόβαθμων θέσεων, είναι ικανός να δημιουργεί ρεαλιστικές προσεγγίσεις / λύσεις ώστε να εγγυάται την επίτευξη στρατηγικών στόχων.
Ο Κωνσταντίνος πιστεύει πως η Θετικότητα είναι βασικός παράγοντας προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Συνεργάζεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο µε επαγγελματίες που χρειάζονται να προσεγγίσουν µε νέο και διαφορετικό τρόπο το μέλλον τους και πιστεύει πως τα ευρήματα της Θετικής Ψυχολογίας μπορούν να κάνουν την διαφορά και στους ανθρώπους και στα αποτελέσματα που οι ίδιοι φέρουν.
Ο Κωνσταντίνος έχει Master στα Μαθηματικά και στην Μηχανική από το Purdue των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάρα Χρυσοβέργη

Η Μάρα Χρυσοβέργη είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές οικονομικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και σπουδές ειδίκευσης στο φορολογικό δίκαιο.
Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος επί φορολογικών θεμάτων για σειρά ετών σε μεγάλη ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία και σήμερα εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στον τραπεζικό τομέα και ως δικηγόρος σε υποθέσεις αστικού, εμπορικού και δημοσίου δικαίου.
Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα παραμένει ενεργός πολίτης με συστηματική δράση στα κοινά, στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στο δικηγορικό σύλλογο καθώς και σε κοινωφελείς προσπάθειες όπως η αέλια.
Στο πλαίσιο της εθελοντικής της δράσης και της συμμετοχής της στα κοινά, η Μάρα έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, αν.  μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και αν. μέλος του ΔΣ των Μουσικών Συνόλων του ιδίου Δήμου.
Στην αέλια η Μάρα συμμετέχει ενεργά ως αρωγό μέλος, εισφέροντας την εμπειρία της από τη δικηγορία στη συνεργασία ομάδων, σε ζητήματα οργάνωσης, διοίκησης ομάδων και διαπραγμάτευσης:  υλοποιεί βιωματικά εργαστήρια στο πεδίο των κοινωνικών δεξιοτήτων, συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών της αέλια, έχοντας, εκτός  άλλων, πραγματοποιήσει δημόσιες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων ενώ υποστηρίζει την επιστημονική τεκμηρίωση εργαστηρίων και δράσεων της αέλια καθώς και τη στήριξη και καθοδήγηση των εθελοντών.

Βαγγέλης Νομικός

Ο Βαγγέλης Νομικός είναι μηχανικός πληροφορικής και διαχειριστής συστημάτων σε περιοχές όπως ο διάχυτος υπολογισμός, τα κατανεμημένα συστήματα και οι δικτυοκεντρικές εφαρμογές.Ταυτόχρονα όμως διδάσκει και προσφέρει mentoring, με ιδιαίτερο πάθος και αφοσίωση. Στην ΑΕΛΙΑ έχει υπάρξει από τους αγαπημένους μέντορες. Έχει διδάξει πληροφορική πληροφορική σε παιδιά σχολικής ηλικίας και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ενώ έχει υπάρξει εκπαιδευτής ενηλίκων διδάσκοντας πληροφορική σε ενήλικες στην Αντίπαρο, στη Σύρο αλλά και σε δήμους της Αθήνας.
Πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργασθεί ως ερευνητικός συνεργάτης σε Ερευνητικούς Οργανισμούς. Την περίοδο 2007 – 2014 ήταν βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας Διάχυτου Υπολογισμού του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ στην οποία απέκτησε σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση ερευνητικών έργων στα πλαίσια ευρωπαϊκών και εθνικών πρωτοβουλιών (FP7, H2020, ΠΑΒΕΤ κ.α.).
Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα ενώ είναι από τα βασικά μέλη ανάπτυξης του συσσωρευτή μεταδεδομένων MoRe, ενός κλιμακούμενου συστήματος για την επικύρωση, μετατροπή, εμπλουτισμό, και δημοσιοποίηση περισσότερων από 10 εκατομμύρια ψηφιακών τεκμηρίων για πολλαπλούς χρήστες (π.χ. Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Europeana).
Από το 2016 αποτελεί ηγετικό στέλεχος σε επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού αναπτύσσοντας προϊόντα και παρέχοντας υπηρεσίες ανάπτυξης

Γιούλη Δοξανάκη

Με πάνω από 18 έτη εργασιακής εμπειρίας και μια σημαντική πορεία στο χώρο της ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων και νέων αγορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Γιούλη έχει πλέον αναλάβει τον ρόλο της Business Ninja του The Why Community.

Από το 2018 η Γιούλη ασχολείται με τον χώρο του SaaS εργαζόμενη σε εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια (Workable, Apifon) και σε θέσεις που αφορούν στην επιχειρηματική ανάπτυξη, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Ως Σύμβουλος επιχειρήσεων και CEO στη συμβουλευτική εταιρεία Lotus Business Consulting, από το 2009 η Γιούλη συνεργάστηκε με τις περισσότερες εταιρείες και ιδρύματα στον αγροδιατροφικό τομέα & σε έργα άνω του 1εκ. ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2013 ίδρυσε το xorafaki.gr, ένα διαδικτυακό συμβουλευτικό εργαλείο που υποστηρίζει ανθρώπους που σκοπεύουν να ξεκινήσουν την καλλιέργεια της γης τους. Το xorafaki.gr βραβεύτηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μάνος Ιατρέλης

Ο Μάνος είναι επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας και συμμετέχει στην AELIA ως μέντορας από το 2017.
Έχει εκτεταμένη εμπειρία στην Επικοινωνία & το Μάρκετινγκ με ειδίκευση στην Εταιρική Επικοινωνία και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Είναι Senior Account Manager στην V + O Communications από το Φεβρουάριο του 2020, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας σε κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων συμπεριλαμβανομένων Μεταλλείων, Τραπεζών, Ταχυδρομικών Υπηρεσιών κ.λπ. Επίσης, είναι μέλος Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου απο το 2018
Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της V+O, διατέλεσε CSR & Public Affairs Manager στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενώ έχει συμμετάσχει σε projects επικοινωνίας της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Θωμάς Κραμποκούκης

Ο Θωμάς Κραμποκούκης είναι Digital Hotel Strategist της Nelios, εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών για ξενοδοχεία με έδρα την Αθήνα. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία κυρίως στις online κρατήσεις, το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ σε ξενοδοχεία της χώρας, πλέον ασχολείται με την διαδικτυακή προβολή των ξενοδοχείων στην περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ταυτόχρονα, είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά και έκανε το μεταπτυχιακό του στη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την οργάνωση και την προβολή των ξενοδοχείων, το ανθρώπινο δυναμικό, την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών και την τουριστική ανάπτυξη, την οποία προσεγγίζει και ερευνητικά.
Στην ΑΕΛΙΑ, εκτός των άλλων, των γοήτευσε η αγάπη και το πάθος της ομάδας για την ανάδειξη των ελληνικών νησιών, καθώς έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα μικρά νησιά και τη θάλασσα.

Μάνος Αγγελής

Ο Μάνος Αγγελής είναι ειδικευμένος σύμβουλος ανάπτυξης τεχνολογίας, με σπουδές πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων, με σημαντική διεθνή εμπειρία, έχοντας δουλέψει σε 10 χώρες, σε πολυεθνικά περιβάλλοντα και έχοντας ταξιδέψει σε 28 χώρες Ευρώπης και Ασίας. Παράλληλα, έχει αναπτύξει συστηματική εθελοντική δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε στέλεχος της Eurobank και της McKinsey & Company, σε μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς εταιρείες συμβούλων. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία αναπτύχθηκε αρχικά στο πεδίο των συστημάτων πληροφορικής στον τραπεζικό χώρο, εργαζόμενος για 15 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα, ανέπτυξε συστηματική εθελοντική δραστηριότητα σε πρωτοβουλίες υποστήριξης της απασχολησιμότητας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην ΑΕΛΙΑ υπήρξε μέντορας νέων επαγγελματιών από το 2016 και συμμετείχε ενεργά σε αποστολές της ΑΕΛΙΑ σε ελληνικά νησιά (Αλόννησος, Σκόπελος, Αντίπαρος) στο πλαίσιο του προγράμματος «Επινήσια Ηώς». Έχοντας επενδύσει στην πανεπιστημιακή μόρφωση και επιμόρφωση έχει αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή πορεία. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αριστούχος του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ενώ φοίτησε σε διεθνή προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (εκτός άλλων Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, EIT Digital Academy)

Τάσος Γιάνναρος

Ο Τάσος Γιάνναρος είναι ένα ενθουσιώδες άτομο με έντονο ενδιαφέρον για ζητήματα τεχνολογικής προόδου και καινοτομίας. Έχει κάνει σπουδές πληροφορικής και βρίσκεται στο στάδιο της μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στον προγραμματισμό σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Έχει απασχοληθεί σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε κοινωφελείς οργανισμούς και έχει δραστηριοποιηθεί συστηματικά στην υλοποίηση ερευνητικών έργων και άλλων συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών έργων, ως μέλος της ομάδας έργου. Επίσης έχει σημαντική εθελοντική δραστηριότητα σε ένα φάσμα οργανισμών νέων και φοιτητικών οργανισμών.
Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του, το 2018-2020 ο Τάσος υλοποίησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο θεώρησε κρίσιμο για την επαγγελματική του πορεία και την επαγγελματική του ταυτότητα. Ταυτόχρονα, συμμετείχε σε έργα σχετικά με τη τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο ΙΤΥΕ Διόφαντος, στην Ακαδημία Επιχειρηματικότητας και σε άλλους οργανισμούς.

Η σχέση του Τάσου με την ΑΕΛΙΑ ξεκίνησε το 2017 ως επωφελούμενος, λαμβάνοντας mentoring προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. To 2018 συμμετείχε στην πρωτοβουλία «το Νησί μου 12 Μήνες» καθώς συνδιοργάνωσε το Συνέδριο «ΕΝΕΡΓΩ – Παίρνω τη ζωή στα χεριά μου», στη Λήμνο, στο νησί από όπου κατάγεται.

Ειρήνη Λυκούση

H Ειρήνη Λυκούση είναι ασφαλιστικός σύμβουλος με σπουδές πολιτικών επιστημών και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Έχοντας απασχοληθεί ως διοικητικό στέλεχος τόσο στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, όσο και στο δημόσιο τομέα, στην ΓΓ Καταναλωτή, η Ειρήνη έχει μία εργασιακή εμπειρία από ένα φάσμα διαφορετικών εργασιακών θέσεων. Τις σπουδές της και την εργασιακή της εμπειρία αξιοποιεί σήμερα σε σημαντικό βαθμό στη σημερινή της επαγγελματική θέση η οποία έχει υψηλές απαιτήσεις στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και στην εξυπηρέτηση πελατών. Η Ειρήνη γεννήθηκε το 1982, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με ειδίκευση στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού. Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί το πεδίο του επιστημονικού της ενδιαφέροντος για το οποίο διατηρεί ενεργό ενδιαφέρον και το καλλιεργεί συστηματικά,  παρέχοντας εκτός άλλων, εθελοντική συμβουλευτική υποστήριξη σε κοινωφελείς πρωτοβουλίες και οργανώσεις όπως η αέλια, στην οποία είναι αρωγό μέλος. Έχει συμμετάσχει σε βιωματικά εργαστήρια της αέλια στο πεδίο των κοινωνικών δεξιοτήτων ενώ υποστηρίζει συμβουλευτικά ομάδες εθελοντών της αέλια.

Πέτρος Κωνσταντάς

Ο Πέτρος Κωνσταντάς εντάχθηκε στην ομάδα της ΑΕΛΙΑ από το 2015 και αποτέλεσε Υπεύθυνο τεκμηρίωσης όλων των Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης της ΑΕΛΙΑ καθώς και Συντονιστή του προγράμματος «το Νησί μου 12 Μήνες». Είχε επίσης συντονιστικό ρόλο ανάπτυξη κοινοτήτων & δικτύων επωφελουμένων.
Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1988, είναι απόφοιτος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014).Υπήρξε ενεργό μέλος σε πολλαπλές φοιτητικές πρωτοβουλίες και κοινωφελείς οργανώσεις νέων όπως στη διεθνή φοιτητική οργάνωση AIESEC, στη φοιτητική πρωτοβουλία JobFairAthens στο πεδίο της εύρεσης πόρων, και εθελοντής στο Πανόραμα Eπιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, στην Glovo, στο TedXAthens, και στο Soft Skills Academy. Στην AIESEC δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο πεδίο δημοσίων σχέσεων και του marketing, συμμετέχοντας και σε ένα διεθνές project όταν μαζί με άλλους νέους από διαφορετικές χώρες ασχολήθηκε με το rebranding τοπικών ΜΚΟ στην Ρουμανία.
Ως φοιτητής διακρίθηκε σε επιχειρηματικό διαγωνισμό για εγχείρημα σχεδιασμού ενός πρότυπου μελισσοκομικού πάρκου και τη σχεδίαση καινοτόμας αγροτικής εφαρμογής. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στη δημιουργία πλατφόρμας ανοιχτών μαθημάτων.
Τα έτη 2015-2017 διετέλεσε συνιδρυτής και συνεταίρος στο φοιτητικό διαδικτυακό περιοδικό MyStudent Pass.gr. Επίσης, συνεργάσθηκε με τη Γραμματεία του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην υποστήριξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.