Δράση “Astypalaia in Passion”

#astypassion

Δράση “Astypalaia in Passion” (#astypassion): Μία δράση για την προσέλκυση επισκεπτών στην Αστυπάλαια off season

28 Απριλίου – 1η Μαίου: Τριήμερο Εμπειριών στην Αστυπάλαια

Γιατί να επισκεφτεί κανείς την Αστυπάλαια εκτός καλοκαιρινής περιόδου (off season); Τι εμπειρίες θα μπορούσε να προσφέρει η Αστυπάλαια την άνοιξη;

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίαςτο Νησί μου 12 Μήνες” η αέλια υποστήριξε κατοίκους και επαγγελματίες της Αστυπάλαιας να διοργανώσουν το τριήμερο εμπειριών Astypalea in Passion (#astypassion). Το#astypassion υλοποιήθηκε από το Σάββατο 28 Απριλίου  2018 έως την Τρίτη 1η Μαίου 2018. Στο #astypassion η αέλια σε συνεργασία με επιχειρηματίες και κατοίκους της Αστυπάλαιας απέδειξε ότι η Αστυπάλαια μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες!

Το #astypassion αποτέλεσε μία από τις μέχρι σήμερα 6 δραστηριότητες της πρωτοβουλίας το Νησί μου 12 Μήνεςτην οποία τρέχει η ΑΕΛΙΑ, ως μέρος του προγράμματος Seeds for Growth της Αθηναικής Ζυθοποιίας στο οποίο εντάσσεται η αέλια. Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη και η προβολή από το ξενοδοχείο Kallichoron, χορηγό της δράσης και από την Blue Star Ferries που διασφάλισε τη μεταφορά της ομάδας μας και πρόσφερε εκπτώσεις σε όσους ήθελαν να επισκεφτούν τη δράση! Ευχαριστούμε!!

Οι προσκλήσεις για το #astypassion ξεκίνησαν από τις 20 Απριλίου στην σελίδα Astypalea in Passion στο Facebook και είχαν σημαντικό αντίκτυπο. (*Η σελίδα συνεχίζεται δυναμικά για τις επόμενες δράσεις.)

Το Πρόγραμμα ανακοινώθηκε μερικές μέρες πριν και τα σχόλια όλων ήταν πολύ θετικά. Ήταν αρκετοί εκείνοι που δήλωσαν πόσο θα ήθελα να έρθουν!

Τελικά, οι αφίξεις από Αθήνα και άλλα μακρινά μέρη δεν ήταν τόσες πολλές αλλά λάβαμε υποσχέσεις για την άλλη φορά. Ενδιαφέρον είχε, ωστόσο, ότι είχαμε αφίξεις από Δράμα (2 άτομα)! Τις εμπειρίες του #astypassion απόλαυσαν επισκέπτες από την Κω που έμειναν στο νησί μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου.

Οι βασικές εμπειρίες:

  • Οργανώθηκε ξενάγηση στον οικισμό και στο Κάστρο και μία μεγάλη πεζοπορία.
  • Είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, που για το «νησί του»  ετοίμασε ένα πιάτο ειδικά για την περίσταση!
  • Προσφέρθηκαν γευστικές εμπειρίες από όλα τα εστιατόρια του νησιού που ήταν ανοιχτά στον Barbarossa στην Άγονη Γραμμή, στο Αγέρι.
  • Για γλυκές γεύσεις δοκιμάσαμε τα γλυκά της Κολοκύθας και της Γλυκειάς Αστυπάλαιας.
  • Το λαχματζούν του Γιάννη (Τζαν) στο Turquoise μας έμεινε αξέχαστο.
  • Επισκεφτήκαμε τα μελίσσια του Βλάση Λάπατα και δοκιμάσαμε το μέλι του. Η Βιργινία Πετρινώλη μας ετοίμασε κοκτέηλ από Αλόη.
  • Ξεναγηθήκαμε στο Παραδοσιακό Σπίτι της Αστυπάλαιας από την κ. Πόπη.
  • Ενδιαφέρουσα ήταν η εμπειρία στον Πολιτιστικό Σύλλογο όπου οργανώθηκε θεατρικό παιχνίδι ενώ ένα απόγευμα γεμάτο μουσική μας χάρισαν τα παιδιά της Αστυπάλαιας στο σχολείο με μουσικές από όλο τον κόσμο.

Στη δράση αυτή η αέλια ήταν εκεί για να οργανώσει το πρόγραμμα, να προσφέρει ιδέες και να ενθαρρύνει όλους όσους οργάνωσαν εμπειρίες.

Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη φορά που θα οργανωθεί ένα #astypassion σε εποχή off season.